Gladnyhet til handikappede 14 år gamle Hussein!

Gladnyhet til handikappede 14 år gamle Hussein!
14 år gamle Hussein. Foto: Kim Søderstrøm

14 år gamle funksjonshemmede Hussein fra byen Riyaq som vi fortalte om i forbindelse med mandagens distribusjon av medisinsk utstyr fikk i dag et overraskende besøk av MBS-AID. Da vi besøkte ham mandag formiddag ble vi informert om at han ikke kunne gå blant annet grunnet manglende balanse i kroppen. I tillegg til deformerte ben og omfattende hofteproblemer var han ca 5 cm kortere i den ene foten enn den andre. Vi bestemte oss derfor for å undersøke mulighetene for å kunne bistå Hussein utover den rullestolen han fikk levert under mandagens besøk.

Gladnyhet til handikappede 14 år gamle Hussein!
Rullestol og gåstol justeres inn for å passe Hussein. Foto: Kim Søderstrøm

Etter å ha diskutert saken med MoSA ble vi enig om at en gåstol med støtte for armer og mulighet for heving og senking skulle tas ut av lageret i Zahle og leveres til gutten. Dette vil gjøre det lettere for Hussein å bevege seg innendørs og korte ned restitusjonstiden etter hans hofteoperasjon. Hussein er, som vi skrev om i mandagens artikkel, en svært livsglad gutt som elsker skolen sin, og især engelskundervisningen. Det var derfor viktig for ham å komme seg raskt tilbake til skolen.

Mandagens informasjon om at Hussein er 5 cm korter i en fot gjorde også stort inntrykk på teamet fra MBS-AID. Vi kontaktet derfor et firma i Norge som produserer spesialsko for handikappede med forespørsel om det var mulig å produsere sko ut fra bilder og mål av Husseins fot. Vi fikk i morgentimene i dag et ubetinget ja til dette! og det beste av alt – skoene produseres gratis til Hussein av Drevelin Ortopedi som er spesialister på produksjon av spesialsko!
En bedre nyhet kunne vi ikke drømme om!

Gladnyhet til handikappede 14 år gamle Hussein!
Husseins fot måles og fotograferes. Foto: Gunnar Brandsdal

Vi tok i dag mål av Husseins fot, skisserte opp fotsålen hans og tok bilder for å bringe med tilbake til Norge og vi kommer tilbake med mer info om dette underveis i prosessen.