Besøk i en flyktningeleir – vi blir invitert inn i et lite telt.

Jente i leir
Sliten jente hviler ut. Foto: Elise Randa / MBS-AID

Under et besøk i en flyktningeleir blir vi invitert inn i et lite telt. Her bor 12 personer, stuet sammen.

Mannen som viser oss inn forteller at de kun har 3 madrasser på deling mellom de 12.
Vi har hørt om flere som sover på skift for å løse madrass- og plassproblemet. I et hjørne av teltet, er alt de har av tepper og madrasser ryddet sammen for dagen. Et par madrasser ligger ute til tørking etter at teltene tok inn så mye vann de siste regnværsdagene.

Da vi skal bevege oss inn i det neste rommet, henger presenningen tungt ned så vi må huke oss sammen for å passere. Den er full av vann som tynger taket ned. Vi kommer nå inn i et slags oppholdsrom hvor det ligger ei jente oppå ei finérplate. Finérplaten er hevet noen centimeter over det fuktige jordgulvet. Jenta er kanskje 5-6 år. Jeg spør henne om hun er syk. Men hun rister på hodet, sier at hun bare er sliten og vil hvile…