Elendige hygieneforhold i leirene, Libanon mars 2016

Åpne toalett i leir
Overfylte toalett (utedo) i leir

Forestill deg at du deler toalett med 120 personer. Tenk deg at disse toalettene er utedoer og består av hull i bakken.
Se for deg at hullet er tett og fylt til randen av ekskrementer. Det du har av hygieneartikler begrenser seg til noen plastdunker med kaldt vann. Varmtvann og såpe eksisterer ikke. Tenk deg at du er kvinne midt opp i alt dette og har din månedlige periode med alt det fører med seg av søl og ekstra styr.

Vi spurte noen av kvinnene hvordan de opplevde dette problemet. Svaret vi fikk, var vel ikke overraskende egentlig, det er bare det at man liksom ikke tenker så mye over disse omstendighetene til daglig.
Ettersom flyktningene ofte ikke er i besittelse av hverken truser/underbukser eller bind, renner det praktisk talt bare nedover bena på dem…

Mange Bekker Små ønsker å bidra til å lette på den vanskelig situasjonen ved å distribuere kvinnepakker som inneholder truser, bind, våtservietter, antibak. osv.

Vi har undersøkt litt ift såkalte ‘menstruasjonskopper’ og andre alternativer, men dette viser seg å være utfordrende ift hygiene og fare for infeksjoner i underlivet.

Vi ønsker bidrag til dette: både økonomisk, slik at vi kan handle dette inn lokalt, men også ift å motta donasjoner og sponsormidler her hjemme.

Kontonummer: 1503.68.96369
Vipps: 23 602

Takk for at du bidrar -og deler