Vi besøker Amal og alle barna i en flyktningeleir, Libanon mars 2016

Amal er i ekstase når hun får en bamse
Amal er i ekstase når hun får en bamse

Amal er i ekstase da vi gir henne en bamse. Hun kan ikke huske å ha eid en leke før. Ivrig forteller barnet om hverdagens små gleder i leiren. Avispapir brukes til å lage kasteballer, og i rennesteinen hvor kloakken renner gjennom leiren, lager barna hinderbaner med kvister og søppel som flyter.

Amal er ikke alene, hver dag møter barn fra Syria fremtiden med usikkerhet. De kalles den tapte generasjon, og mens krigen fortsatt herjer i hjemlandet, dreier hverdagen seg om å skaffe til veie mat. Hver dag er det usikkerhet rundt om de vil måtte legge seg sultne. De streber de etter å skape en stabil og trygg hverdag.

Ved hjelp av dere fikk vi gitt Amal og alle barna som bor i samme flyktningleir et glimt av glede og håp. Bamsene gir ikke bare lek en ny mening, men også en trofast venn som barna kan dele redsler, tanker og drømmer med.

Vi vil gi Amal og de andre barna mer. Vi vil gi dem matkasser, vintertøy og dersom vi får råd toaletter. I vår hadde vi ikke råd til dette utover det vi allerede fikk delt ut. Hjelp oss å hjelpe mer ♥ Vi har pr dags dato nok penger på konto til å dekke en ny conteiner forsendelse. Hver krone vi får inn fra nå av vil gå til matkasser, brensel, og toaletter/hyginene artikler.