Syriske flyktningebarn på gaten i Beirut

Zeinab og barna hennes på gaten i Beirut
Fatima og barna hennes på gaten i Beirut

I en av Beiruts travleste gater møter vi Fatima og hennes seks barn som har flyktet fra krigen i Syria. Faren Khalid ble såret under flukten fra Syria og kan ikke lenger forsørge familien. Fatima og hennes barn lever derfor som tiggere på gaten i Beirut uten utsikter til et verdig liv, i alle fall ikke med det første.
På tross av håpløsheten ser vi smil, latter og glede når vi nærmer oss.  De forstår at vi har med noe til dem i de store papir-bagene med julemotiv.

Varmt tøy, sjokolade og en bamse er handlet inn til alle barna.

 

NRK Supernytts medarbeider Alyoubi
NRKs medarbeider Alayoubi og Sandra fra Mange Bekker Små

Vi har blitt tipset om disse gatebarna av NRKs Mohammed Alayoubi og Morgan Stenmark som for tiden er i Beirut og jobber med en dokumentar om syriske flyktningebarn. Dokumentaren, en satsning på NRKs Supernytt, sendes til våren og Alayoubi og hans kollega har allerede jobbet med denne i snart et år.

Familien er dessverre ikke registrert som flyktninger i Libanon, noe som innebærer at de ikke mottar hjelp fra internasjonale organisasjoner. Hverdagen er derfor svært tøff for familien på seks, som selger tørkepapir på gaten for å overleve.

Barna vi møter er som barn flest, de har drømmer, viser nysgjerrighet og glede.

[gallery_bank type=»images» format=»masonry» title=»true» desc=»false» responsive=»true» display=»all» sort_by=»random» animation_effect=»bounce» album_title=»false» album_id=»10″]

Merket med: ,,