Kritisk situasjon for syriske flyktninger

Foto: Gunnar Brandsdal
Syriske barn og ungdommer brenner søppel for å holde varmen. Foto: Gunnar Brandsdal

Ministry of Social Affairs i Libanon varslet oss i dag om en leir bestående av ca. 50 telt/familier som var revet ned og at 300-400 mennesker nå sto uten tak over hodet. Et team fra Mange Bekker Små bestemte seg for å dra ut til leiren, som ligger øst i Libanon et par km fra den syriske grensen, for å se hvordan vi kunne bistå dem i denne akutte situasjonen.

Da vi ankom leiren i 12-tiden viste deg seg at hele leiren var borte og bokstavelig talt jevnet med jorden av Libanesiske sikkerhetsstyrker. Angivelig fordi landeieren skulle bruke jordet sitt til noe annet. Dessverre er det ikke første gangen dette skjer og MoSA (Ministry of Social Affairs) jobber nå med å finne et nytt landområde hvor de kan etablere en ny teltleir.

Frosne barn uten skikkelige sko. Foto: Gunnar Brandsdal

I en tom lagerbygning like ved møtte vi ca. 70-80 flyktninger som hadde søkt tilflukt der over natten i mangel på annet sted og bo. Under forferdelige forhold, kalde, sultne og forfrosne forberedte de seg nok en gang på å bli jaget bort da de hadde fått noen timer på seg til å forlate lagerbygningen. Forholdene var mildt sagt ubeskrivelig og vi jobber nå med MoSA for å prøve å kunne tilby disse menneskene primær assistanse som mat og varme.

Bildeserie fra flyktninger i lagerbygning