Kritisk situasjon for syriske flyktninger uten leir i Libanon

Foto: Gunnar Brandsdal
Syriske barn og ungdommer brenner søppel for å holde varmen. Foto: Gunnar Brandsdal

MoSA i Libanon varslet oss i dag om kritisk situasjon i en leir bestående av ca. 50 telt/familier. Leiren var revet ned og at 300-400 mennesker nå sto uten tak over hodet.

Et team fra Mange Bekker Små bestemte seg for å dra ut til leiren for å se hvordan vi kunne bistå dem i denne akutte situasjonen.

Da vi ankom leiren i 12-tiden viste deg seg at hele leiren var borte og bokstavelig talt jevnet med jorden av Libanesiske sikkerhetsstyrker. Angivelig fordi landeieren skulle bruke jordet sitt til noe annet. Dessverre er det ikke første gangen dette skjer og MoSA jobber nå med å finne et nytt landområde hvor de kan etablere en ny teltleir.

Frosne barn uten skikkelige sko. Foto: Gunnar Brandsdal

I en tom lagerbygning like ved møtte vi ca. 70-80 flyktninger. De hadde søkt tilflukt der over natten i mangel på annet sted å bo. Under forferdelige forhold, kalde, sultne og forfrosne forberedte de seg nok en gang på å bli jaget bort.  De hadde nå fått noen timer på seg til å forlate lagerbygningen. Forholdene var mildt sagt ubeskrivelig og vi jobber nå med MoSA for å prøve å kunne tilby disse menneskene primær assistanse som mat og varme.

[gallery_bank type=»images» format=»thumbnail» title=»true» desc=»false» responsive=»true» display=»all» sort_by=»random» animation_effect=»» album_title=»true» album_id=»2″]