Ny leir under bygging for syriske flyktninger

Torsdag i forrige uke fikk Mange Bekker Små melding fra MoSA at en leir øst i Libanon var fjernet av Libanesiske sikkerhetsstyrker.

Situasjonen for de ca. 50 familiene var kritisk da de ikke hadde tak over hodene og det sto svært dårlig til med klær og mat for flyktningene.

Frosne barn uten skikkelige sko. Foto: Gunnar Brandsdal
Frosne barn uten skikkelige sko. Foto: Gunnar Brandsdal

Teamet fra Mange Bekker Små som dro ut til området besluttet å bestille inn 200 tepper og 200 par støvler fra lokale butikker. Mangel på skikkelig skotøy var prekært for flyktningene.

Etter godkjenning fra UNHCR og i samarbeid med MoSA kunne vi mandag morgen dele ut mat, sko og sokker til de ca. 50 familiene som nå var tildelt et jorde hvor en ny teltleir skal bygges.

Foto: Sandra Cederholm
I dag har denne jenta endelig fått varme sokker og sko. Foto: Sandra Cederholm

Med midler fra dere hjemme var det mulig å sørge for at de mest trengende fikk akutt hjelp.

Selv om situasjonen fortsatt er kritisk da vann, mat, varme og ly mot været enda ikke er dekket for store deler av leiren var det fantastisk å kunne bidra til at barna fikk sko på beina.

Kraftig nedbør og uvær natt til tirsdag gjorde at leiren var omgjort til et gjørmehull da vi ankom på formiddagen. Distribusjon av tepper og litt frukt var godt organisert av MoSA men værforholdene og situasjonen i leiren var forferdelig og gjorde store emosjonelle inntrykk på teamet fra MBS.

50 mm nedbør og ingen drenering medfører svært vanskelige forhold i leiren

Mange barn og voksne å se i leiren med nye støvler fra Mange Bekker Små, men fortsatt alt for mange uten sko eller bare med flipflops på beina i den gjørmete sølen.

Det ble tatt en besluttning om å bestille inn 100 par støvler ekstra mens MoSA undersøker og lager lister over hvem som er de mest trengende i øyeblikket. Vi jobber også med å få en oversikt på pris pr ovn og presenninger for å se om vi kan bistå med dette.

Onsdag formiddag er det snø og uvær i området og Mange Bekker Små´s team kommer ikke frem på grunn av dårlige kjøreforhold. Det jobbes fortsatt med bygging av leir, og vi krysser fingrene for at vi kommer oss over fjellet og fram med hjelpen en av de nærmeste dagene.