Bamseutdeling til syriske flyktningebarn

Stolt jente har fått bamse fra Mange Bekker Små. Foto: Gunnar Brandsdal / MBS-AID

Den 9. desember fikk Mange Bekker Små anledningen til å gjøre noen barn i Libanon litt ekstra glade. Vi troppet opp med 319 bamser donert fra Norge. Det var avtalt på forhånd at en bamseutdeling kunne utføres i en leir i Libanon.

Store deler av Libanon er dekorert med juledekorasjoner og nisser i desember, vi avtalte derfor med lederen for campen at vi skulle kle oss ut som nisser for anledningen.

I en krise hvor det allerede er mangel på primære behov, som husly, varme, mat og vann, kan det være vanskelig å forstå hvorfor vi tar med bamser. Det vi har sett er at barn som lever under svært vanskelig forhold har vel så store behov som andre barn til å leke. Når et barn frarøves sin trygghet er det også godt å kunne ha en venn å holde rundt. Bamsen trøster barna når de er redde eller ikke får sove om natten. Den lytter når de har behov for å prate, og gleder når omgivelsene er dyster.

Det var mange sterke møter som teamet i Mange Bekker Små ikke vil glemme. Det viser at mange ganger er det vel så viktig å vise omsorg og kjærlighet i en krise.

 

[gallery_bank type=»images» format=»masonry» title=»true» desc=»false» responsive=»true» display=»all» sort_by=»random» animation_effect=»bounce» album_title=»true» album_id=»4″]

Merket med: ,