Distribusjon av vinterpakker til syriske flyktninger nord i Libanon

. Foto: Gunnar Brandsdal
Syriske flyktninger i kø for å motta sin vinterpakke. Foto: Gunnar Brandsdal

I desember distribuerte et team fra Mange Bekker Små vinterpakker til syriske flyktninger nord i Libanon. Pakkene som var klargjort i Norge på forhånd inneholdt en vinterjakke, ett sett varmt antrekk og ett par sko, og til barna var det også pakket med en leke og en bamse i hver sekk. Kvinner fikk i tillegg til vinterklærne også bind og truser.

Distribusjonen fant sted i en lagerbygning noen kilometer sør for den syriske grensen. I dette området bor den største andelen av de mest sårbare flyktningene i Libanon og utgjør over en tredel av befolkningen i denne regionen. Kontaineren som inneholdt totalt 274 pakker ble derfor delt mellom syrere og libanesere etter utvelgelse på bakgrunn av sårbarhet.

Første dag mottok 67 syriske familier sine pakker. Noen familier mottok flere pakker basert på antall familiemedlemmer og behov, mens i andre familier mottok kanskje bare en eller to personer. Alle som mottok nødhjelpspakke var på forhånd nøye utvalgt av MoSA (Ministry of Sosial Affairs), og møtte opp etter å ha mottatt melding om dette.

 

[gallery_bank type=»images» format=»masonry» title=»true» desc=»false» responsive=»true» display=»all» sort_by=»random» animation_effect=»bounce» album_title=»true» album_id=»3″]