Snøstorm feier gjennom fjellområdene i Libanon.

Kraftig snøfall i Libanon

Kraftig snøfall og iskald vind har de siste dagene feiet gjennom fjellområdene i Libanon.

I dette området bor en rekke av de mest sårbare flyktningene. Noen av dem nettopp ankommet på flukt fra krigens grusomheter i Aleppo. Tung snø har allerede rasert flere av teltene i de provisoriske leirene og alle veier til og fra fjellområdet er nå stengt.

Med varslede temperaturer ned mot minus 10 grader kommende onsdag/torsdag er det nå stor bekymring for at enda flere telt vil kollapse. I verste fall vil barn, gamle og syke fryse i hel slik tilfellet har vært tidligere vintre. Spesielt vondt er det å se iskalde og sultne barn med åpne sandaler. Uten skikkelige vinterklær er det tungt å se disse fryse så mye at kroppene deres begynner å bli blå.

Blant flyktningene MBS-AID har besøkt denne helgen står nå 17 familier uten telt.  Disse vil være i alvorlige vanskeligheter hvis vi ikke får gitt dem ly for vinterstormen i løpet av de neste to dagene. MBS har derfor besluttet å omdisponere noen av midlene som var tiltenkt brensel til å handle inn telt for. Tre av familiene nylig ankommet fra Aleppo vil vi også bistå med ovner og noe brensel.  I tillegg to ovner til libanesiske familier som er svært sårbar og uten noen form for bistand fra andre hjelpeorganisasjoner.

Takk til alle dere som støtter oss i Mange Bekker Små, det gjør det mulig for oss å dele ut telt, brensel og ovner!

[gallery_bank type=»images» format=»masonry» title=»true» desc=»false» responsive=»true» display=»all» sort_by=»random» animation_effect=»bounce» album_title=»true» album_id=»5″]