Snøstorm feier gjennom fjellområdene i Libanon.

Kraftig snøfall i Libanon

Kraftig snøfall og iskald vind har de siste dagene feiet gjennom fjellområdene øst i Libanon. I dette området bor en rekke av de mest sårbare flyktningene, noen av dem nettopp ankommet på flukt fra krigens grusomheter i Aleppo. Tung snø har allerede rasert flere av teltene i de provisoriske leirene og alle veier til og fra fjellområdet er nå stengt.

Med varslede temperaturer ned mot minus 10 grader kommende onsdag/torsdag og kraftig vind de neste dagene er det nå stor bekymring for at enda flere telt vil kollapse, og i verste fall at barn, gamle og syke vil fryse i hel slik tilfellet har vært tidligere vintre. Spesielt vondt er det å se iskalde og sultne barn med åpne sandaler og uten skikkelige vinterklær fryse så mye at kroppene deres begynner å bli blå.

Blant flyktningene Mange Bekker Små har besøkt denne helgen står nå 17 familier uten telt som vil være i alvorlige vanskeligheter hvis vi ikke får gitt dem ly for vinterstormen i løpet av de neste to dagene. MBS har derfor besluttet på forespørsel fra Ministry of Social Affairs i Libanon å omdisponere noen av midlene som var tiltenkt brensel til å handle inn telt for. Tre av familiene nylig ankommet fra Aleppo vil vi også bistå med ovner og noe brensel, samt to ovner til libanesiske familier som er svært sårbar og uten noen form for bistand fra andre hjelpeorganisasjoner.

Takk til alle dere som støtter oss i Mange Bekker Små, det gjør det mulig for oss å dele ut telt, brensel og ovner!

Kraftig snøfall i Libanon, bilder fra området 28.01.2017