Barn uten skolegang fikk noe å glede seg over i dag!

Fotball
Fotballene ble godt mottatt, både av gutter og jenter.

Mange Bekker Små distribuerte i dag fotballer donert av Abri Vekst til en leir i Libanon.

I denne leiren går ingen av barna på skole til tross for at skolene i Libanon formelt er åpne også for syriske barn. Noen skoler tilbyr også ettermiddagsskift, men bare ca. 40 prosent av syriske flyktninger i Libanon går på skole, i denne leiren altså ingen av dem! Dette kan skyldes at barna enten må tjene til livets opphold, for eksempel ved å selge varer på gaten eller ta seg jobb på annet vis, eller det kan skyldes at det rett og slett ikke er plass til dem på skolen.

Mange Bekker Små ser viktigheten av sosiale aktiviteter, spesielt for barn som står uten skolegang og med traumer i bagasjen. Vi har derfor besluttet å fokusere mer på denne typen av aktiviteter i tillegg til det arbeidet vi gjør innenfor primære behov som distribusjon av telt, brensel, mat og ovner.

Fotballene som ble distribuert i dag ble donert av Abri Vekst. Mange Bekker Små koordinerte distribusjonen sammen med Ministry of Sosial Affairs i Libanon og vi satte opp fotballkamper i leiren. Dette ble godt mottatt, både av gutter og jenter som var her, og tanken var at barna skulle skape sosiale aktiviteter sammen og ikke bare hver for seg.

Barna som var i ekstase glemmer nok ikke den dagen med det første 🙂

[gallery_bank type=»images» format=»thumbnail» title=»true» desc=»false» responsive=»true» display=»all» sort_by=»random» animation_effect=»bounce» album_title=»false» album_id=»9″]

Merket med: