To år gamle Zeinabh kan endelig smile igjen!

Zeinabh og familien var en av familiene som ble plyndret rett før jul.  Vi oppdaget henne og familien under oppbyggingen av den nye leiren.

Zeinabh er to år og har en medfødt skade som gjør at vann samler seg i en cyste i hodet hennes. En slik skade er mulig å leve med dersom en opererer inn en tapp som bidrar til en form for drenering. Familien har vært på flukt lenge før Zeinabh ble født og deres økonomiske situasjon gav dem ingen muligheter til å få datteren frisk. De hadde fått en vurdering av Zeniabh gjennom UNHCR, som hadde satt situasjonen hennes til kritisk og dermed kunne de bidra med 75% av summen til operasjonen. Problemet var bare at familien ikke hadde de resterende 25%. Abri Vekst tok saken i egne hender og tilbød å betale de resterende 25% slik at Zeinabh skulle overleve.

Zeinabh
Endelig kan Zeinabh og hennes far smile igjen!

Jenta var i svært dårlig form etter plyndringen og legene sa hun hadde fått infeksjoner som følge av de harde leveforholdene. De satte henne derfor på antibiotika i flere dager før hun kunne opereres.

Dagene ute i kulden uten telt etter plyndringen hadde satt sine spor i den stakkars lille kroppen. Det var vondt å besøke Zeinabh, ettersom hun gråt konstant og lå apatisk i teltet med intense trykksmerter fra hodet. Far og mor var så bekymret og triste. Zeinabh har også en tvillingsøster som prøvde alt hun kunne for å trøste henne og leke med henne, men til ingen nytte.

Zeinabh
Zeinabh og søsteren hennes i teltet de bor i.

Vi besøkte Zeinabh flere dager på rad før hun ble lagt inn på sykehuset for å følge med på situasjonen hennes. De andre familiene i leiren var også bekymret og spurte om vi kunne hjelpe henne.

Da vi omsider fikk lagt henne inn på sykehuset ble hun som sagt satt på en lenger medisinsk kur for å styrke kroppen hennes før operasjon.  Mor og far vekslet mellom å gå de 10 km fra leiren og til sykehuset hver dag for å sove og passe på Zeinabh. Etter fem dager var Zeinabh endelig sterk nok til å opereres. MBS besøkte henne på vegne av Abri Vekst og fulgte behandlingen steg for steg hver dag.

Zeinabh
Mor og far besøker Zeinabh etter operasjonen

Etter operasjonen måtte Zeinabh ligge ytterligere en dag på sykehuset før hun kunne dra hjem. Vi reiste opp til sykehuset, betalte og kjørte familien hjem med våre egne biler.  Etter operasjonen måtte hun og familien inn for å fjerne sting og kjøpe smertestillende medisiner, men ellers har alt gått veldig bra. Vi besøker fortsatte Zeinabh hver gang vi er i landsbyen hun bor i, for å sjekke at hun har det bra, og for hver dag som går blir hun bedre og bedre. Det beste av alt.. for første gang får familien høre Zeinabh le og se hennes smile. Det skal sies at øyekroken til oss i MBS også ble fylt når en fikk ta del i det øyeblikket.

Når man hjelper mange er det lett å glemme enkelt individet. Samtidig er det enkeltskjebnene som beveger oss emosjonelt og kanskje gir motivasjon til å jobbe litt ekstra for menneskene i nød. Lite visste vi, at også de frivillige i MBS hadde godt av å åpne hjertet for lille Zeinabh… fordi nå står vi her med ekstra motivasjon og glede i bagasjen til å hjelpe så mange flere.

Tusen takk til Abri Vekst for at dere ser enkelt individene og reddet Zeinabh når hun og familiene ikke hadde noen.

Vi er stolte og glade for at Abri Vekst og andre aktører der ute velger å hjelpe i medisinske tilfeller. Det er uendelig mange skjebner og for lite penger hos FN til at alle kan få hjelp. Krigsskader, kreft, handikap.., listen er lang. Vi er derfor glade for at vi fikk bistått og lagt til rette for at Zeinabh fikk hjelp.

Zeinabh
MBS og Abri Vekst besøker Zeinabh i leiren hun bor i