Gladnyhet til handikappede 14 år gamle Hussein!

14 år gamle Hussein. Foto: Kim Søderstrøm

14 år gamle funksjonshemmede Hussein fra byen Riyaq fikk i dag et overraskende besøk av MBS-AID.

Da vi besøkte ham mandag ble vi informert om at han ikke kunne gå, blant annet grunnet manglende balanse i kroppen. I tillegg til deformerte ben og omfattende hofteproblemer var han ca 5 cm kortere i den ene foten enn den andre. Vi bestemte oss derfor for å undersøke mulighetene for å bistå Hussein utover den rullestolen han fikk levert under mandagens besøk.

Rullestol og gåstol justeres inn for å passe Hussein. Foto: Kim Søderstrøm

Etter å ha diskutert saken med MoSA ble vi enig om at en gåstol med støtte for armer og mulighet for heving og senking skulle tas ut av lageret i Zahle. Dette vil gjøre det lettere for Hussein å bevege seg innendørs og korte ned restitusjonstiden etter hans hofteoperasjon. Hussein er, som vi skrev om i mandagens artikkel, en svært livsglad gutt som elsker skolen sin. Især engelskundervisningen og det var derfor viktig for ham å komme seg raskt tilbake til skolen.

Mandagens informasjon om at Hussein er 5 cm korter i en fot gjorde også stort inntrykk på teamet fra MBS-AID. Vi kontaktet et firma i Norge som produserer spesialsko for handikappede med forespørsel om det var mulig å produsere sko ut fra bilder og mål av Husseins fot. Vi fikk i morgentimene i dag et ubetinget ja til dette! og det beste av alt – skoene produseres gratis til Hussein av Drevelin Ortopedi som er spesialister på produksjon av spesialsko!
En bedre nyhet kunne vi ikke drømme om!

Husseins fot måles og fotograferes. Foto: Gunnar Brandsdal

Vi tok i dag mål av Husseins fot, skisserte opp fotsålen hans og tok bilder for å bringe med tilbake til Norge og vi kommer tilbake med mer info om dette underveis i prosessen.

Merket med: