Krigsskadde og invalidiserte flyktninger fikk utstyr fra MBS-AID

Tidlig oppmøtte venter utlevering av tildelt utstyr. Foto: Gunnar Brandsdal

Etter mandagens distribusjon av medisinsk utstyr til libanesiske handikappede var dagens distribusjon satt av til krigsskadde og invalidiserte syriske flyktninger.

MBS-AID ankom lageret i god tid før distribusjonstidspunktet som var satt til å starte kl 11:00. Det viste seg at vi ikke var de eneste som var ute i god tid. Da vi ankom lageret kl 08:30 var allerede mange av de handikappede flyktningene møtt opp. Mange av dem tydelig slitne og med store bevegelseshemninger. Noen var også igjen i leiren og hadde sendt familien for å hente utstyret fordi man ikke selv var i stand til å bevege seg.

Gåstoler på rekke og rad. Foto: Kim Søderstrøm

Teamet begynte arbeidet der vi slapp gårsdagen med rydding og sortering av materiell. Rullestoler, gåstoler, dusjstoler, krykker, madrasser etc. ble sortert og stilt opp ved inngangen til lageret hvor distribusjonen skulle foregå. Lister over mottakere ble gjennomgått med Ministry of Social Affairs. Behovet for rullestoler var langt større enn antatt og det måtte improviseres i form av at alle som hadde noe førlighet i bena fikk gåstoler, mens rullestolene ble forbeholdt personer som var helt bevegelseshemmet.

Rullestoler var forbeholdt dem som var helt bevegelseshemmet. Foto: Kim Søderstrøm

Dusjstoler ble distribuert i tillegg til det man hadde satt opp på listene til alle kvinner som møtte opp da forsendelsen vår inneholdt rikelig av dette.

Kvinner som ofte er utsatt for seksuelle overgrep i flyktningeleire nattestid ved toalettbesøk, fikk stolene som et enkelt hjelpemiddel for å hindre disse overgrepene da dusjstoler enkelt også kan brukes som en toalettstol inne i teltet. Med oss under distribusjonen hadde vi også en representant fra MoSA som er spesielt utnevnt for å ivareta kvinners sikkerhet i disse leirene.

MoSAs representant som er satt til å ivareta kvinners sikkerhet. Her i samtale med MBS-AID og mottakere av utstyr. Foto: Kim Søderstrøm

Etter dagens distribusjon viser det seg at vi har mye utstyr til overs som MoSA ikke har satt opp lister over mottakere til. Vi ble derfor enig med MoSAs leder i Bekaa at resterende utstyr vil bli på lageret inntil videre og distribuert ved behov.

MBS-AID ved hovedkvarteret til MoSA i Bekaa. Foto: Gunnar Brandsdal

Etter avsluttet oppdrag ved MoSAs hovedkvarter dro teamet tilbake til 14 år gamle funksjonshemmede Hussein i byen Riyaq som vi fortalte om i forbindelse med mandagens distribusjon. Med oss i bagasjen hadde vi en gåstol og en gladnyhet til Hussein!

[gallery_bank type=»images» format=»masonry» title=»false» desc=»false» responsive=»true» display=»all» sort_by=»random» animation_effect=»bounce» album_title=»true» album_id=»14″]