MBS-Team klar til å bistå syriske flyktninger etter vinterstormens herjinger i Libanon!

MBS-Team forbereder distribusjon av nødhjelp i Libanon. Foto: MBS-AID

Som en respons på de siste to ukers snø, vann og vind-herjinger i flyktningleirene i Libanon, har vi klargjort et team som på kort varsel reiser ned til Libanon for å bistå syriske flyktninger i den ytterste nød.

Mange Bekker Små har siden oppstarten i 2015 hatt fokus på syriske flyktninger i Libanon. Det er kjent at vintrene i fjellene her kan være svært tøffe og nådeløse. Derfor har MBS-AID som mål å jobbe proaktivt i forhold til å samle inn bistand til nødhjelp som vi vet det alltid er behov for når vinteren setter inn; brensel, ovner og tepper o.l.

 

Stormen «Miriam» har ført til flom i området og rasert flere av teltleirene her. Foto: MBS-AID

Når herjingene fra stormen «Norma» startet for to uker siden etterfulgt av stormen «Miriam», har ødeleggelsene vært så enorme at situasjonen nå er verre enn på lenge. Det er krisetilstander for de mest sårbare flyktningene som lever i grenseområdene mellom Syria og Libanon. Flere liv er gått tapt og det meldes om evakuerte leire og istykkerrevne telt for tusenvis av flyktninger.

Uke 7 reiser Kim Søderstrøm og Gunnar Brandsdal til Bekaadalen i Libanon, begge har tidligere vært i tjeneste for Mange Bekker Små, sist med distribusjon av medisinsk utstyr til krigsskadde og invalidiserte syriske flyktninger, og distribusjon av ovner og brensel i Bekaadalen.

Kim Søderstrøm (til venstre) og Gunnar Brandsdal (til høyre). Her sammen med representant fra Ministry of Social Affairs i forbindelse med distribusjon av medisinsk utstyr til krigsskadde og invalidiserte syriske flyktninger i Libanon.  Foto: MBS-AID

Gunnar Brandsdal har vært i trofast tjeneste for MBS-AID siden oppstarten i 2015.  I tillegg til å være dreven i felt er han også ansvarlig for sosiale medier og for web-siden vår. Det føles også utrolig godt å ha med Kim Søderstrøm på laget, som med sin bakgrunn som Paramedic har ressurser som utvilsomt vil komme mange til gode. Begge har også tidligere jobbet for FN i Libanon og har dermed god erfaring fra arbeid i felt.

Med seg har de innsamlede midler som det skal kjøpes inn nødhjelp for. Vi ønsker selvfølgelig å bidra med ALT vi kan når vi er der, så vi håper folk åpner lommeboken og støtter denne aksjonen, både små og store bidrag er kjærkomne.

Tatt i betraktning alle ødeleggelsene som har vært disse ukene, i tillegg til at vi vet at både mediers søkelys og internasjonal pengestøtte er kraftig redusert, ber vi om at dere vil hjelpe oss å spre ordet. Deling av denne artikkelen eller Spleis-aksjonen vår gjør at dugnaden kan bli større og vi kan hjelpe enda flere mennesker.

Et telt som kjøpes på websiden vår i dag kan allerede gi tak over hodet for en familie når Kim og Gunnar er på plass om få uker. Varmeovner og brensel distribueres fortløpende når de er på plass, og for så lite som et par hundrelapper kan du være med å gi en hel familie varme gjennom vinteren.

 

Vi er i dialog med Mosa (Ministry of Social Affairs) som kommer til å bistå under distribusjonene våre.

Tusen takk til alle som har hjerte for saken og bidrar ❤️

Elise Randa
Grunnlegger og styreleder
Mange Bekker Små / MBS-AID

 

Merket med: ,,,,,